SKAVTI

VEČ O NAS IN NAŠEM DELOVANJU
LAHKO PREBERETE NA NAŠI SPLETNI STRANI:
 
 
 

 
 
 
 
DRAGI MLADI!

Gotovo si že zasledil mlada dekleta in fante oblečene v oranžne srajce in modre kavbojke. Okoli vratu pa so imeli obešeno zvito rutko. Vsi poznamo skavte, mogoče pa še ne veš, da so bili skavti, ki jih je zadnji čas moč opaziti povsod po župniji in celo občini Brežice, ravno brežiški skavti.

Maja leta 2009 je državno vodstvo potrdilo nastanek skavtske skupine Brežice 1, katero smo mladi ustanavljali skoraj dve leti. Prišel je čas, ko smo tudi mi, brežiški skavti postali del naše slovenske skavtske družine.

Kdo smo skavti?

Skavti smo neprofitna, nepolitična organizacija. ZSKSS (Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov) je pravnomočna organizacija, ki deluje na državni ravni in katere član je skavtska skupina Brežice 1. Skavtske skupine ali stegi delujemo na lokalni ravni in si pri tem prizadevamo za vzgojo mladih v dobre katoličane in državljane. Naša srečanja so v naravi, dosti krat se zgodi, da gremo kam na tabor ali izlet, kuhamo si na ognju, spimo v šotorih, pojemo in se zabavamo. Srečanja načrtujemo starejši izmed skavtov (po navadi študentje), katere nas je državno vodstvo imenovalo za skavtske voditelje. Svoje znanje smo pridobivali na raznih tabornih šolah, na katerih smo pridobili znanje o skavtski metodi, ki je vodilo naših načrtovanj za skavtska srečanja.

Brežiško skavtsko skupino sestavljata t.i. četa in klan. Četa obsega mladostnike od 11. do 16. leta starosti oz. 6. razreda osnovne šole do 1. letnika srednje šole, klan pa sestavljajo člani od 16. do 21. leta starosti. Za vse mlajše, ki ste navdušeni nad idejo skavtstva na žalost še ne bo srečanj. Predvidena so v naslednjih letih. Več informacij si lahko prebereš na spletni strani: http://brezice1.skavt.net ali pa se pozanimaš pri četovodji ali klanovodji.

Klanovodja Jurij Žnideršič 041948117

Četovodja Rok Černelič 031780352


Comments